Weer even terug op de festivalweide met Oscar and the Wolf

Concerten

Weer even terug op de festivalweide met Oscar and the Wolf

Recensie Oscar and the Wolf – Ziggo Dome – 24 november 2018

Oscar and the Wolf is een fenomeen in België. “Net zo groot in België als Kensington is in Nederland”, hoor je vaak. In Nederland begint het voor Oscar and the Wolf ook een beetje te komen. Ja, ze staan in de Ziggo Dome, maar dat is vanavond bij lange na niet uitverkocht. De tweede ring van de Ziggo Dome is onbezet. Geen schande, want wie wil er nu zitten bij een concert van Max Colombie & co? Blijven zitten was op 24 november in de Ziggo Dome in ieder geval onmogelijk.

Ik zag Oscar and the Wolf voor het eerst op Pinkpop 2018, toen ze het tweede podium afsloten op de zondag. Het was er schrikbarend leeg, want iedereen stond bij main stage te wachten op Bruno Mars. Ik heb met de extravagante Max Colombie mee staan dansen, met mijn blote voeten in het gras. Het perfecte festivalgevoel; gras tussen de tenen, biertje in de hand, lekker weer en dansen. Dat is in de Ziggo Dome natuurlijk wel anders. Het was een donkere, koude novemberavond, maar daar merkte je in de Amsterdamse Zwarte Doos niets meer van.

Het voorprogramma bracht geen leven in de zaal. Een slap aftreksel van Drake moest ons opwarmen en het maakte geen indruk. Gelukkig maakte Oscar and the Wolf dat zelf weer goed. De aandacht werd direct getrokken door het bijzondere reflecterende scherm met tropische kleuren. De airco van de Ziggo Dome blaast door je haren en je bent even weer terug op de festivalweide. Max Colombie en zijn bandgenoten zijn gekleed in het wit, wat mooi afsteekt bij de felle kleuren op de achtergrond. Na goed kijken zie ik dat hij knielaarzen aan heeft. Bij Max maakt het niet uit; hij brengt het met zoveel zelfvertrouwen dat alles hem goed staat.

Er wordt begonnen met een akoestische versie van You’re Mine, tot mijn teleurstelling. Ik vind het een heerlijk dansnummer en dansen kon nu helaas niet. Daarna knalt Exotic erin en kon het dansen gelukkig beginnen. Veel nummers werden dan ook verlengd zodat er extra gedanst kon worden. In het begin erg leuk, daarna wordt het een beetje voorspelbaar. Er wordt gas terug genomen tijdens het sensuele Undress wat echt door niemand anders gezongen zou kunnen worden dan Mr. Sensuality himself, Max Colombie. Hitje Runaway blijkt een echte meezinger en ook Breathing kon natuurlijk niet ontbreken in deze setlist. Max zingt constant zuiver en is op geen enkele valse noot te betrappen. Het draait vanavond allemaal om Max, zijn zangkunsten en natuurlijk zijn eigenzinnige moves. Dansen alsof niemand kijkt, dat is wat Colombie ons leert vanavond. 

Achter mij stond een vrouw die aangaf “alleen maar te komen om Fever te horen”. Zo heeft ze er de hele avond ook bij gestaan. Hoe ze dat deed, weet ik niet. Ik heb geen seconde stil gestaan. Van afsluiter Fever kreeg de hele Ziggo Dome het warm; daarna was het helaas tijd om weer terug de kou in te gaan. Naar mijn mening doet Oscar and the Wolf het dus het beste op een warme festivalweide, waar genoeg ruimte is om te dansen, met je voeten in het gras.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *