Niels Geusebroek maakt Coldplay intiem

Concerten

Niels Geusebroek maakt Coldplay intiem

Recensie Niels Geusebroek: Throwback to Coldplay – Mezz Breda – 8 november 2018

Iedereen die mij kent, weet dat Coldplay bovenaan mijn lijstje van favoriete bands staat. Er komen er heel veel bij in de buurt, maar die halen het allemaal nét niet. Ik ben al drie keer naar Coldplay geweest en dat is altijd één groot feest met confettikanonnen, meezingers en nostalgische momenten. Naar een throwback of cover concert gaan van je favoriete band, is dan ook enigszins een risico. Of het is het net niet, of het wordt een mooie avond.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het werd een mooie avond. Ik ben normaal helemaal geen fan van de muziek van Niels Geusebroek, maar dat neemt niet weg dat hij een erg mooie stem heeft. De zaal van Mezz Breda bevalt me ook altijd wel, lekker intiem en je kunt het altijd goed zien. Dat was dan ook de kracht van de avond. Je zal nooit meer de kans krijgen om Coldplay zelf in een zaal als de Mezz of zelfs 013 te zien. Op 8 november was dat dus wel het geval. Niels Geusebroek bracht het op een eigen manier, zonder de nummers te veranderen maar ook zonder Chris Martin na proberen te doen.

De setlist droeg zeker bij aan een goede avond. De band trapte af met Politik. Een bekend nummer voor de fans, maar een minder bekend nummer voor de casual bezoeker. Je kunt met geen beter nummer beginnen, want je hele publiek wordt meteen wakker na het horen van een live versie van Politik. Natuurlijk werden ook bekende klassiekers als Clocks, Trouble, Fix You en Viva la Vida gespeeld, maar wat de avond uniek maakte waren de uitvoeringen van de wat meer onbekende nummers als Green Eyes en 42. Deze nummers zal je niet snel meer live uitgevoerd horen worden door Coldplay, en ik heb ze die avond toch gehoord! Met als hoogtepunt natuurlijk “42” dat aangekondigd werd als nummer dat alleen de echte fans kennen en de vraag of die in de zaal aanwezig waren. Een jongen sprong enthousiast op en mocht het nummer op het podium komen zingen, en het was nog goed ook! Dat maakte de avond compleet.  

Kortom, een intieme avond met Coldplay ga je niet meer meemaken, maar Niels Geusebroek en band geven je toch die kans met deze throwback tour. Is er dan alleen maar lof? Oké, één puntje van kritiek dan. In Trouble werd één klein tekstfoutje gemaakt. Dat mag de pret echter niet drukken en is waarschijnlijk alleen de échte fans opgevallen.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *